Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Ο Προφήτης μας Μωάμεθ και οι Τούρκοι. Η ...συνεισφορά τους στον …πολιτισμό!

Την 1η Δεκεμβρίου 2013 ο Γιασίν Ακτάϊ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπάϊμπουρτ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν σε πάνελ στο Πανεπιστήμιο, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και καθηγητών, τεκμηριωμένα απέδειξε ότι δεν υπάρχει τουρκική φυλή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων ακόμα και κομματικών στελεχών του ιδίου κόμματος και πολλών εφημερίδων. Δήλωσε ότι οι Τούρκοι είναι ένα συννοθύλευμα από πολλά στοιχεία και κανένας σήμερα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι είμαστε απόγονοι αυτών που ήρθαν καβάλα από τα βάθη της Ασίας.

Λέγεται και γράφεται σε απομνημονεύματα πολλών αξιωματικών του Οθωμανικού στρατού (τα οποία λόγω απαγόρευσης ακόμα δεν δημοσιεύονται), ότι ο όρος Τούρκος είναι εφεύρημα του Κεμάλ Ατατούρκ. Όταν ο Κεμάλ ήταν αξιωματικός στην ανατολική στρατιά της αυτοκρατορίας, ένας Άραβας ταγματάρχης του Οθωμανικού στρατού του έριξε δύο σφαλιάρες [osmanlı tokadı] στον Κεμάλ και τον αποκάλεσε «τουρκογάϊδαρο». Έκτοτε ο Κεμάλ μισούσε τους Άραβες και τους Οθωμανούς. Το πραγματικό του όνομα από Μουσταφά το έκανε Ατατούρκ και της γυναίκας του από Φατμά το έκανε Λατιφέ, που σημαίνει «ελαφρούλα» ή «αστεία», από μίσος και μόνο προς κάθε τι μουσουλμανικό και αραβικό.

Ο προφήτης μας ο Μωάμεθ το έτος 622 μ. Χ. στους λόγους Χαδίς, προέτρεπε τους πιστούς «τους Τούρκους όπου τους βρείτε σκοτώστε τους. Άμα δεν τους πολεμήσετε θα είναι και το τέλος σας».

Μετά από πέντε αιώνες, δηλαδή το 10ο και 11ο αι., όλοι γνωρίζουμε τι έπραξαν οι Μογγόλοι και οι Τούρκοι στους λαούς της Μεσοποταμίας και του Χορασάν. Λεηλάτησαν και εξαφάνισαν τον πολιτισμό της Μεσοποταμίας, της Μέσης Ανατολής, της Αιγύπτου, του Χορασάν και αργότερα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντίου).

Τεύχος 72, Απρίλιος - Μάιος 2014

Κατηγορία: