Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Ο ...Γκρίζος Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Τουρκική Τράπεζα Ζιραάτ

Χριστιανοί Τουρκοτσολιάδες!

Η τουρκική τράπεζα ΖιρΤο υποκατάστημα της Ζιραά στην Αδριανούποληαάτ, εκπληρώνοντας μεθοδικά την οικονομική διείσδυση στην ελληνική Θράκη, αξιοποίησε με μεγάλη αποτελεσματικότητα την κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις φοβίες που βλακωδώς καλλιέργησαν τα ανεύθυνα ελληνικά ΜΜΕ για την ασφάλεια των καταθέσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο (μέχρι τις 100.000 ευρώ) και κατ‘ επέκτασιν καλυμμένες από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Πηγές της Ζιραάτ Κομοτηνής και Ξάνθης, φρόντισαν να ενισχύσουν την ανασφάλεια των τουρκόφωνων καταθετών στις ελληνικές τράπεζες, διαδίδοντας ότι στη Ζιραάτ δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος και στην βέβαιη κατ‘ αυτούς, ελληνική χρεοκοπία, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το τουρκικό δημόσιο. Ο δε έμμισθος μηχανισμός της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη (δάσκαλοι, ιμάμηδες κά.), μεγιστοποίησε την ανασφάλεια και έσπρωξε μεθοδικά εκατοντάδες καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στην τουρκική τράπεζα, στην οποία ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν πατήσει το πόδι τους.

Ο ρόλος της Τουρκικής Τράπεζας στην τοπική οικονομία αυξάνεται και δεδομένων των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της Κομοτηνής και Ξάνθης, είναι βέβαιο ότι μεσοπρόθεσμα το μερίδιό της θα είναι από τα μεγαλύτερα στην τοπική αγορά. Αύξηση επιρροής της Ζιραάτ σημαίνει ενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κράτους μέσα στην Ελλάδα και ειδικότερη στην ακριτική Θράκη.

Ουδεμία ευθύνη επιρρίπτουμε στους τουρκόφωνους καταθέτες για την επιλογή της Ζιραάτ, κάτω από αυτές τις συνθήκες ανευθυνότητας που χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Εκείνο, όμως, που μας εξοργίζει, είναι η φήμη για «συνωστισμό» Ελλήνων καταθετών εκ Κομοτηνής και Ξάνθης, οι οποίοι έσπευσαν στα υποκαταστήματα της Ζιραάτ στις Τουρκικές πόλεις Κεσσάνη και Αδριανούπολη, εξάγοντας με παράνομο τρόπο τα λεφτά τους.

Αν υπήρχε ισχυρό ελληνικό κράτος στη Θράκη, τότε εύκολα θα μπορούσαν να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα που εξήγαγαν οι απάτριδες χριστιανοί. Ένας απλός έλεγχος στις αναλήψεις μεγάλων ποσών από τις ελληνικές τράπεζες Κομοτηνής και Ξάνθης, στην επίμαχη περίοδο, θα οδηγούσε στο γρήγορο εντοπισμό τους.

Αυτοί οι ελληνόφωνοι δεν αντιλαμβάνονται πόση ζημιά προκαλούν στην πατρίδα; Εκτός από «προδότες», είναι και αφελείς και βλάκες, αφού το τουρκικό τραπεζικό απόρρητο είναι στη διάθεση της ΜΙΤ και τα ονόματά τους κάνουν το γύρο σε ποικίλους μουσουλμανικούς κύκλους της Κομοτηνής. Με αυτό τον τρόπο καθίστανται δέσμιοι και εξαρτώμενοι σε ένα απροσδιόριστο βαθμό από το Τουρκικό κράτος.

Ποιοι είναι αυτοί; Μήπως, διεφθαρμένοι «φακελάκηδες» γιατροί που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αγωνία, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, πρώην υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι κυκλοφορούν καμαρωτοί σε Ξάνθη και Κομοτηνή;

Αυτοί οι τύποι έχουν όλα τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά για να συγκροτήσουν την Πέμπτη Φάλαγγα της Τουρκίας. Και, θυμηθείτε, ποιοί έσπευσαν να βουλγαρογραφτούν και να αποποιηθούν την ελληνική τους ταυτότητα, όταν οι Βούλγαροι κατακτητές πάτησαν το πόδι τους στη Θράκη το 1941. Είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι εκείνων.

Ποιοι είναι οι σύγχρονοι Τουρκοτσολιάδες της Ελληνικής Θράκης; Εμείς, δεν είμαστε ούτε ΣΔΟΕ, ούτε οικονομικοί εισαγγελείς, ούτε ΕΥΠ. Να ψάξουν αυτοί. Και αν τους γνωρίζαμε δεν θα μπορούσαμε να τους αποκαλύψουμε, διότι οι μηχανισμοί της διαφθοράς θα μας κάθιζαν στο δικαστικό σκαμνί, ζητώντας αποδείξεις (αντίγραφα λογαριασμών, εμβάσματα κ.ά.) στις οποίες ούτως ή άλλως, ως ιδιώτες, δεν μπορούμε να έχουμε καμία νόμιμη πρόσβαση. Αντί να καταδικάζονταν οι …ευηπόληπτοι Τουρκοτσολιάδες της Ελληνικής Θράκης, θα καταδικαζόμασταν εμείς που τους υποδεικνύουμε.

Η ΖΑΓΑΛΙΣΑ, όμως, πάντα ξέρει πολύ καλά, τι λέει και τι γράφει...

(τεύχος 59, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)

Κατηγορία: