Κάψε με Γιάννη, να σε αλείψω Γιάννη… Περί πυρκαγιών σε στρατιωτικές περιοχές και περί τουρκόφωνων … φυσιολατρών δημοσιογράφων!

Η αφίσα-πρόσκληση για αναδάσωσηΗ φωτιά που καταέκαψε χιλιάδες στρέμματα το καλοκαίρι στον Έβρο, προκλήθηκε από κάτοικο του Μεγάλου Δερείου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι η …εξάτμιση από το τρακτέρ του έβγαζε…σπίθες και έτσι προκλήθηκε η πυρκαγιά στην παραμεθόριο περιοχή με την μεγάλη παρουσία δυνάμεων του Ελληνικού στρατού.

Το αν η φωτιά προκλήθηκε εξ αμελείας ή σκοπίμως, είναι θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης η οποία πρωτοδίκως τιμώρησε τον δράστη για εμπρησμό εξ αμελείας.

Τα …εθνικά φρονήματα του δράστη δεν μπορούν βέβαια να συνδεθούν με τη ζημία και τους κινδύνους που προκάλεσε η πράξη του τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο στην τοπική και εθνική οικονομία. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ανήκει στη μερίδα εκείνη, που ακολουθεί φιλοτουρκικό προσανατολισμό. Εξ ου και οι υπερασπιστές του από την τουρκόφρονα μερίδα, αλλά και από ελληνόφωνους εγχώριους πολιτικάντηδες, εθισμένους στην υπεράσπιση των τουρκο-εθνικιστών προκειμένου να τους χαρίζουν ομαδικές και ελεγχόμενες ψήφους.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα πήρε ευρύτερες προεκτάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε δυνάμεις που υποκινούνται μέσα από την Ελλάδα αλλά και απευθείας από τη Μητέρα Πατρίδα, να προβούν στην εκμετάλλευση του γεγονότος.

Έτσι, για πρώτη φορά, οι αιφνιδίως αποκτήσαντες οικολογική συνείδηση, μειονοτικοί δημοσιογράφοι της Θράκης συνασπίστηκαν και διοργάνωσαν ... αναδάσωση στην καμένη από τον εκτουρκισμένο Πομάκο κάτοικο του Μεγάλου Δερείου, περιοχή. Τώρα, το ποια δύναμη κατάφερε να τους συνενώσει όλους μαζί, είναι ανοικτό σε ποικίλες αν και περιορισμένου εύρους υποθέσεις…

Δύο σχόλια έχουμε να κάνουμε. Πρώτον, το κουτόχορτο όχι μόνο διακινείται σε μεγάλες ποσότητες στη Θράκη, αλλά υπάρχουν πολλοί χριστιανοί πρόθυμοι να το μασήσουν. Αναφερόμαστε σε κάποιες τοπικές ελληνόφωνες εφημερίδες οι οποίες με τα μάλλον ανόητα άρθρα τους …επαίνεσαν την πρωτοβουλία, χωρίς να δουν πίσω από τις γραμμές και τη βιτρίνα…λες και η Θράκη δεν υποφέρει από τον τουρκικό εθνικισμό και τη διάχυση της τουρκικής επιρροής σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής. Το δεύτερο αφορά στο γεγονός ότι, κάποιες τουρκογραφίδες οι οποίες αιφνιδίως απέκτησαν …οικολογική συνείδηση, δεν ερώτησαν εξ αρχής τους υπολοίπους για το εάν συμφωνούν ή όχι, και, έτσι, πρόσθεσαν στον κατάλογο τα ονόματα χωρίς καν να το γνωρίζουν οι ίδιοι. Άλλωστε, ποιος θα τολμούσε να πάει κόντρα στο ρεύμα…Έλα, όμως που ένας δημοσιογράφος αντέδρασε για την σταλινικού τύπου μειονοτική απρέπεια και ζήτησε να διαγραφεί το όνομά του. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Αχμέτ Σαλήμ εκδότη της εβδομαδιαίας τουρκόφωνης εφημερίδας Μπουλτέν, ο οποίος προ μικρού διαστήματος είχε συγκρουστεί με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και πέρασε στο στρατόπεδο των …αφορισμένων!

(τεύχος 57, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2011)

 
Κατηγορία: