Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΑΘΛΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Φασιστική αντίληψη

‘Ενα άθλιο κείμενο υπογεγραμμένο από τη …διευθύντρια της Π.ΕΚ.Ε.Μ. ήτοι Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας) Χαϊρουλάχ Περβίν, εστάλη στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγ. Βενιζέλο. Το κείμενο το οποίο με μεγάλη ευκολία αναδημοσίευσαν ελληνόφωνες εφημερίδες της Θράκης, θα έπρεπε να επιστραφεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, διότι αποπνέει τη μπόχα του τουρκικού σωβινισμού, την οποία πολλοί χριστιανοί της Θράκης, είτε λόγω μιθριδατισμού είτε λόγω τύφλωσης, είναι πρόθυμοι να εισπνεύσουν.

Μάλιστα, προβάλλεται με την επισήμανση ότι πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Τουρκικής Μειονότητας. Προφανώς εννοούν Μη Ελληνική Κυβερνητική Οργάνωση, διότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική της σχέση με την Τουρκική Κυβέρνηση και κατά πόσο είναι Μη Κυβερνητική σε σχέση με την Τουρκία.

Επιπλέον, με προκλητικό τρόπο χαρακτηρίζει την Ελληνική Θράκη, ως Δυτική Θράκη και μάλιστα καλεί σε φιλοξενία τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στη Δυτική Θράκη, ως να επρόκειτο για μια περιοχή άλλη από την Ελληνική Θράκη. Άλλωστε, ποτέ, σε κανένα κείμενο του τουρκικού εθνικισμού, η Ελληνική Θράκη δεν προσδιορίζεται ως τέτοια, παρά μόνο ως …Δυτική!

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά στην απάντηση στη βουλή του Ευάγγ. Βενιζέλου σε ερώτηση βουλευτή (28922/27.6.2013), για το θέμα των Πομάκων. Ειδικότερα, σχολιάζει την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα, όπου αναφερόταν ότι «μέλη της τουρκόφωνης μειονότητας πίεσαν (Πομάκους) να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστής από την τουρκική». Σχολιάζοντας την περικοπή αυτή η ΠΕΚΕΜ, αναφέρει: «σχετικά με το θέμα της Εθνικής ταυτότητας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας…στην Δυτική Θράκη προτρέπεται η ίδρυση σωματείων με την επωνυμία Πομάκος –κικός, ή Ρομά, τουναντίον σωματεία υπό την επωνυμία Τούρκος-κικός καταργούνται και/ή δημιουργούνται κωλύματα στην ίδρυσή τους…» και σε άλλο σημείο «…που όμως ο αριθμός μελών τους συχνά δεν φθάνουν καν τριψήφιους αριθμούς και δεν εκπροσωπούν την Μειονότητα επ΄ ουδενί τρόπω».

Σε απάντηση της επιστολής αυτής, ο εκδότης της ΖΑΓΑΛΙΣΑ και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων κ. Ιμάμ Αχμέτ, απέστειλε στον κ. Ε. Βενιζέλο την ακόλουθη επιστολή:

ΠΡΟΣ

Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

και Υπουργό επί των Εξωτερικών

κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Αθήνα

ΑΠΟ

Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων

και

εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Ξάνθη 29.9.2013

ΘΕΜΑ «Δράση Τουρκόφωνων φασιστών στην Ελληνική Θράκη»

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργέ των Εξωτερικών,

καταδικάζω με βδελυγμία την επιστολή (κεκαλυμμένο φασιστικό κείμενο) της Πολιτιστικής Εταιρείας Μειονότητας (Π.ΕΚ.ΕΜ ), η οποία φέρεται να απεστάλη σε Εσάς.

Δυστυχώς, κάποιοι ανακάλυψαν τώρα το φασισμό στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ο παντοδύναμος Τουρκικός φασισμός, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζεται, δημοκρατικό ή εθνικιστικό, έχει ένα και μοναδικό στόχο: να πλήξει με κάθε τρόπο την πατρίδα μας και να αποδυναμώσει την εθνική κυριαρχία στην ακριτική Θράκη, την οποία αποφεύγει καν να χαρακτηρίσει ως Ελληνική.

Ειδικότερα, στο θέμα των Πομάκων, θα έπρεπε να έχει εφαρμογή ο αντιρατσιστικός νόμος και να συρθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι από τους γενοκτόνους μας μετρούν την αξία των δικαιωμάτων μας ανάλογα με τον αριθμό των μελών των σωματείων μας. Υπάρχει πιο ρατσιστική και πιο σωβινιστική αντίληψη περί ανθρωπίνων και πολιτιστικών δικαιωμάτων;

Αυτοί που φανερά και υπογείως έχουν διχάσει τη φυλή μας, αυτοί που με το σύγχρονο παιδομάζωμα στα φασιστικά μειονοτικά σχολεία, αρνούνται να εισάγουν την Πομακική γλώσσα, αυτοί τώρα διεκδικούν το προνόμιο να εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα, επικαλούμενοι τους τουρκοπροσκυνημένους Πομάκους.

Οι σύγχρονοι γενίτσαροι Πομάκοι είναι προϊόντα βίας και ψυχολογικής τρομοκρατίας που ασκείται σε βάρος της φυλής μας, μέσα από τα ρατσιστικά κηρύγματα στα τζαμιά, από τις τουρκόφωνες εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μέσα από τους συλλόγους τους κλπ κλπ.

Οι συντάκτες των αντιρατσιστικών διατάξεων θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι φασίστες που ελέγχουν τα νήματα της ανθελληνικής δράσης ποικιλώνυμων συλλόγων της μουσουλμανικής μειονότητας και εσχάτως και…ΜΚΟ!

Τα αντιρατσιστικά παρατηρητήρια της Ελλάδας θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους και στο επί δεκαετίες διαρκές έγκλημα της Πομακικής Γενοκτονίας και να μην περιορίζουν την οπτική τους και την ευαισθησία τους μόνο στους Πακιστανούς του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ελληνικός προοδευτικός χώρος, είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη, που αντί να ταχθεί με το μέρος των Πομάκων και να τους υπερασπισθεί από την τουρκική επεκτατικότητα, αντίθετα χαριεντίζεται και στηρίζει είτε ενεργητικά είτε παθητικά (υποκρινόμενος ότι δεν βλέπει τι γίνεται) τους εγχώριους τουρκόφωνους φασίστες της Ελληνικής Θράκης.

Στη Θράκη, το επαίσχυντο πελατειακό σύστημα παρέχει απόλυτη ασυλία στους δόλιους χειροκροτητές των τουρκικών σφαγών. Μπροστά σε αυτούς τους αιμοσταγείς κεκαλυμμένους δολοφόνους - οι οποίοι οραματίζονται τη Θράκη σαν νέο Κοσσυφοπέδιο - οι Χρυσαυγίτες φαντάζουν ως αθώα …προσκοπάκια! Και όμως όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις σιωπούν προκλητικά, βάζοντας πλάτες στον τουρκικό ρατσισμό!

Η τουρκική μαφία έχει πολλά πρόσωπα στην Ελληνική Θράκη και εμείς οι Πομάκοι είμαστε ένα ισχυρότατο εμπόδιο στην κυριαρχία τους.

Μέχρι σήμερα ο τουρκικός εθνικισμός απέφευγε με πείσμα να αναφέρει το όνομα Πομάκος και τώρα τολμά να μιλά για συλλόγους των Πομάκων, επικαλούμενος την αρχή της ίσης μεταχείρισης, ώστε να έχει το δικαίωμα να ιδρύει φασιστικούς συλλόγους-κοιτίδες αποσταθεροποίησης, με την ονομασία τουρκικός.

Προφανώς, οι Τούρκοι φασίστες, θεωρούν ότι απευθύνονται σε άτομα με ίδια νοημοσύνη που χαρακτηρίζει τους οπαδούς τους.

Η απάντηση λοιπόν είναι απλή: Οι σύλλογοι των Πομάκων της Ελληνικής Θράκης δεν φέρουν εθνική ονομασία κάποιου ξένου κράτους, όπως επιθυμούν οι «Τούρκοι» με την ίδρυση σωματείων με ονομασίες Τούρκος, Τουρκικός. Οι ονομασίες των Πομακικών συλλόγων δεν έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Δεν υπήρξε Πομάκικο κράτος ως συμβαλλόμενο μέρος. Αντίθετα, η Τουρκία ως κράτος ήταν συμβαλλόμενο μέρος και αναγνώρισε τη μειονότητα ως μουσουλμανική. Ο όρος Πομάκος δεν είναι εθνικός όρος όπως το Τούρκος. Είναι καθαρά εθνοτικός, ο οποίος δεν παραπέμπει σε ξένο κράτος ή έθνος, παρά σε μια διακριτή πολιτισμική και κοινωνική ομάδα της Ελλάδας.

Με εκτίμηση

Ιμάμ Αχμέτ

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων


Τεύχος 68, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2013

Κατηγορία: