Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Προς ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ή πομακιστί ΜΕΤΙΟΥ ΠΑΔΙΝΚΟΦ ΟΥΤ ΚΟΤΟΥΒΑ ΠΑΔΙΝΑ

Όταν δήλωνες ότι είσαι Τούρκος, δεν σε έπαιρνα στα σοβαρά. Ορθώς οι Οθωμανοί αποκαλούσαν τους Τούρκους harr-i düpa, που σημαίνει δίποδα γαϊδούρια, εσύ, ως «sıpas», εξαιρείσαι... Mόνο ο γάιδαρος ενώ τον δέρνεις, τον φορτώνεις, τον βρίζεις, εκείνος το βράδυ τρέχοντας και γκαρίζοντας γυρίζει στο σπίτι. Τώρα που δηλώνεις και Πομάκος, σημαίνει ότι άρχισες να βάζεις μυαλό, άλλωστε αυτό είναι και το σωστό, διότι στην πραγματικότητα είσαι ο Μέτιου Παδίνκοφ ουτ κότιβα παδίνα του Ωραίου, ένα γνήσιο πομακοχώρι, που μόνο εσύ προσβάλεις με αυτά που ισχυρίζεσαι.

Ο λόγος που με ανάγκασες να γράψω το άρθρο αυτό, είναι ότι στο Μπαϊράμι στο τζαμί και στο κήρυγμα για το πανηγυρικό της άγιας μέρας, από το άμβωνα έλεγες ανοησίες που γελούσε και ο πρόξενος Κομοτηνής. Σαν ψευτομουφτής έβγαλες ψευτο-φετβά και δημοσίευσες ότι τα ελληνικά χρήματα είναι χαράμικα. Εσύ τι χρήματα χρησιμοποιείς, μουσουλμανικά ή τουρκικά; Με τι χρήματα σε πληρώνουν; Όπως γνωρίζεις οι χριστιανοί [αυτό είναι δικό τους πρόβλημα] δεν έχουν χαράμι και χαλάλι. Πως μπορεί τότε να είναι χαράμικα τα χρήματά τους; Θρησκευτικώς τα ελληνικά χρήματα σίγουρα δεν είναι χαράμικα, αλλά τα τουρκικά είναι πολύ χαράμικα.

Όταν σε μία μουσουλμανική χώρα όπως η Τουρκία η μαντάμ Matild Manukyan η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης αλυσίδας πορνείων της Τουρκίας ανακηρύχτηκε έξι [6] φορές ρεκορτγκούμαν της Τουρκίας και βραβεύτηκε ισάριθμες φορές, τότε πως μιλάς για μουσουλμανικό κράτος και χαράμικα λεφτά;

Vergi rekortmenliği

Matild Manukyan (1914 - 17 Şubat 2001), vergi rekortmeni Ermeni kökenli Türk genelev patroniçesi.Vergi rekortmenliği. Genelevlerden kazandığı paraları gayrimenkule dönüştürerek ailesinden kalan gayrimenkul sayısını artıran Manukyan 6 kez vergi rekortmeni olarak çeşitli ödüller almıştı.

Το πιο χοντρό που είπες όμως ήταν το Αλλάχου Εκμπέρ [Allahu Ekber] και το Γιουνάν Εκμπέρ [Yunan Ekber], δηλαδή η Ελλάδα είναι ισάξια μεγάλη με τον Αλλάχ.

Τελειώνοντας θα σου δώσω μία πομάκικη συμβουλή, σαν πιο μεγάλος που είμαι από εσένα και πρέπει να με ακούσεις. Αυτά που κάνεις εάν τα κάνεις για να τα αρπάζεις, καλώς τα κάνεις. Οι Τούρκοι λένε domuzdan kıl koparabilirmisin, συνέχισε να το κάνεις. Εγώ, επί μία 15ετία τους δούλευα. Εμένα όμως δεν μπόρεσαν να με κάνουν Τούρκο. Μπορούσα να γίνω, αλλά εγώ μόνο τούρκος αγάς με χαρέμι μπορώ να γίνω, Αλλά οι τούρκοι και τον κ...ο τους μπορούν να δώσουν, αλλά το αγαλίκι δεν το δίνουν με τίποτε. Επ’ αυτού θα σου διηγηθώ ένα παραμύθι σε επόμενο φύλο της Ζαγάλισα.

Άρθρο του Ιμάμ Αχμέτ

Τεύχος 80, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2015

Κατηγορία: