Προς Εφημερίδα «ΜΙΛΛΕΤ» Ξάνθης: Ο Μεβλανά δεν ήταν Τούρκος!

«Οι Τούρκοι είναι πλασμένοι από το Θεό μόνο για να καταστρέφουν…μέχρι το τέλος του κόσμου αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν» (Μεβλανά, Τζελαλετίν Ελ-Ρουμί)

Ο ΜΕΒΛΑΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ
 
Ο Μεβλανά(Στα τεύχη μας αριθ. 20 και αριθ. 21 2008, η ΖΑΓΑΛΙΣΑ αποκάλυψε ένα συγκλονιστικό  ντοκουμέντο, ότι δηλαδή ο μεγάλος Ιρανός (Πέρσης) ποιητής Μεβλανά δεν ήξερε ούτε να μιλά, ούτε να γράφει, ούτε να καταλαβαίνει την τουρκική γλώσσα επειδή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ. Οι Τούρκοι όμως, όπως έχουν κλέψει την κουλτούρα, τη μουσική και τη γλώσσα πολλών λαών της Ασίας αλλά και των Βαλκανίων, έτσι υποστηρίζουν χωρίς να ντρέπονται ότι και οι Πομάκοι είναι …Τούρκοι. Μέχρι το 1920 ούτε 1% των Πομάκων δεν ήξερε την τουρκική γλώσσα, επειδή ήταν μια ξένη γλώσσα γι' αυτούς. Ακόμα και σήμερα σε πολλά χωριά της Βουλγαρίας πολλοί Πομάκοι δεν ξέρουν καθόλου τουρκικά. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ένα γέρος Πομάκος από τις Θέρμες «θα τρίζουν τα κόκκαλα των παππούδων μας στα μνήματα, όλου του βουνού. Αν σηκώνονταν οι πεθαμένοι Πομάκοι, ούτε ένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να μιλήσει τουρκικά». Αλλά οι Τούρκοι ακόμα και για τους Κούρδους μέχρι πριν λίγα χρόνια έλεγαν παντού ότι οι Κούρδοι είναι …Τούρκοι (και ο Τ. Οζάλ τα ίδια έλεγε), μέχρι που πήραν και παίρνουν ένα καλό μάθημα από τους Κούρδους. Έτσι και οι Πομάκοι θα τους δώσουν πολύ γρήγορα την απάντησή τους.
 
Μεβλανά(
 
Σήμερα η ΖΑΓΑΛΙΣΑ αποκαλύπτει ένα ακόμα πιο φοβερό ντοκουμέντο για τον Μεβλανά που αποδεικνύει ότι ο μεγάλος ποιητής όχι μόνο δεν ήξερε Τουρκικά αλλά είχε τη χειρότερη γνώμη για τους Τούρκους και τον …υψηλό πολιτισμό τους.
 
Docan Avcioglu
 
 
Είπε λοιπόν ο Μεβλανά « Αν θέλεις να χτίσεις, τότε, πάρε Έλληνα, αντίθετα, αν θέλεις να γκρεμίσεις μια κατασκευή, τότε, πρέπει να προσλάβεις ένα Τούρκο», θέλοντας να δείξει ότι οι Τούρκοι είναι απολίτιστοι και από όπου περνούν αφήνουν μόνο καταστροφές, σε αντίθεση με τους Έλληνες. Και συνεχίζει γράφοντας τα εξής εκπληκτικά: «Διότι η κατασκευή του κόσμου είναι έργο των Ελλήνων. Η καταστροφή είναι έργο των Τούρκων…ο Θεός για να καταστρέψει τα ανθρώπινα δημιουργήματα έπλασε τους Τούρκους. Οι Τούρκοι γκρέμισαν και ακόμη γκρεμίζουν. Μέχρι το τέλος του κόσμου αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν...». Να λοιπόν τι έλεγε για τους Τούρκους ο Μεβλανά, τον οποίο η εφημ. Μιλλέτ της Ξάνθης, τον έχει στην πρώτη σελίδα, ως λογότυπο. Ήρθε η ώρα να βγάλουν τον Μεβλανά, γιατί εμείς και πολλοί άλλοι Πομάκοι, γελάμε πάρα πολύ. Γελάμε με την καρδιά μας.

(τεύχος 22, Οκτώβριος 2008)

Κατηγορία: