Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Ταπείνωση του Χατζηοσμάν από ...αγράμματο Πομάκο!

ΧατζηοσμάνΣε πρόσφατη επίσκεψή του στο πομακοχώρι Κύμη της κοινότητας Οργάνης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, κ. Χατζηοσμάν Αχμέτ, προέτρεπε τους κατοίκους να σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο, που λειτουργεί στο χωριό εδώ και δύο χρόνια! Tους προέτρεπε ακόμη, να ζητήσουν τη δημιουργία δίγλωσσου νηπιαγωγείου, όπου τα Πομακόπουλα του χωριού θα διδάσκονταν και την τουρκική γλώσσα. Αντί, δηλαδή, ο κ. Χατζηοσμάν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του χωριού, όπως την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, την ύδρευση και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών, αντίθετα, μας ζητά να καταστρέψουμε τα παιδιά μας στέλνοντάς τα σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο.

Δημοτικό Σχολείο. ΚύμηΕυτυχώς, όμως, ο κ. Χατζηοσμάν έλαβε ταπεινωτική απάντηση αγράμματου κατοίκου της Κύμης, ο οποίος ρώτησε τον κ. βουλευτή σε ποιο σχολείο πήγαν τα παιδιά του. H ξεψυχι- σμένη απάντηση του Χατζηοσμάν ήταν ότι τα παιδιά του πήγαν και σε Ελληνικό σχολείο. Και όταν ο ίδιος κάτοικος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο, λοιπόν, να μη στείλει κι αυτός το παιδί του στο δημόσιο νηπιαγωγείο και να στερηθεί έτσι την μόρφωση που έχουν τα παιδιά του, ο βουλευτής Χατζηοσμάν, άρχισε να …μασάει τα λόγια του! Και φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κύμης, συνεχίζει να στέλνει τα παιδιά της στο δημόσιο ελληνικό νηπιαγωγείο.
 
Επίσης, πάλι στην κοινότητα Οργάνης, και συγκεκριμένα στο Πομακοχώρι Κάτω Κάρδαμος, οι κάτοικοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Εμίνογλου Μεμέτ να ιδρυθεί δημόσιο νηπιαγωγείο στο χωριό τους. Αντ’ αυτού, όμως, έλαβαν την απάντηση πως καλό θα ήταν να στέλνουν τα παιδιά τους στον «τούρκικο» παιδικό σταθμό που λειτουργεί παράνομα στην Οργάνη, από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας. Όταν όμως οι κάτοικοι του Κάτω Καρδάμου αντέδρασαν, ο κ. Εμίνογλου δέχτηκε τη δημιουργία νηπιαγωγείου στο χωριό, ωστόσο, απαίτησε από τους κατοίκους να ζητήσουν να είναι δίγλωσσο και όχι δημόσιο!!!!
 
Κύριοι Χατζηοσμάν και Εμίνογλου, μπορεί εσείς να ονειρεύεστε τον εκτουρκισμό μας, αλλά με ποιο δικαίωμα τον επιβάλλετε σε εμάς τους Πομάκους;Μήπως έχετε σκοπό να βγείτε στη γύρα, πόρτα πόρτα, και να «παρακαλάτε» ή να πιέζετε τους Πομάκους κατοίκους της κοινότητας Οργάνης να στέλνουν τα παιδιά τουςστο «νηπιαγωγείο- εργοστάσιο τουρκοποίησης», προβαίνοντας σε νέο παιδομάζωμα;Τόσο μεγάλη έλλειψη παιδιών έχει ο τουρκικός εθνικισμός; Και, επιτέλους, τι κάνουν οι αρμόδιοι για όλα αυτά;
 
Ποια είναι η γνώμη του νομάρχη κ. Α. Γιαννακίδη, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, και των λοιπών ελληνόφωνων τοπικών αρχόντων απέναντι στα προβλήματα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουμε εμείς οι Πομάκοι;
 
Το συμπέρασμα βέβαια είναι ένα: οι τουρκόφρονες στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, αλλά θέλουν εμείς οι Πομάκοι να τα στέλνουμε στα μειονοτικά για να μείνουν αγράμματα. Δεν θα τους περάσει!
 
(τεύχος 36, Δεκέμβριος 2009)

 

Κατηγορία: