Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Κροκοδείλια δάκρυα

Άγνωστοι κατέστρεψαν μέρος παράνομου κτίσματος με επιγραφή του καταστροφέα των Πομάκων και Αλεβιτών Μεχμέτ Χιλμί (ένας από τους πρώτους δασκάλους που εισήγαγαν τον κεμαλισμό στη Θράκη). Το μνημείο στήθηκε χωρίς άδεια ανέγερσης στο χώρο του πανηγυριού του ΧΙΛΙΑ από τον περίφημο Εκπολιτιστικό Σύλλογο του Χίλια ο οποίος έχει μετατρέψει τα τελευταία χρόνια με το έτσι θέλω ένα παραδοσιακό πανηγύρι των Αλεβιτών σε κεμαλική φιέστα.

Οι τουρκόφωνες εφημερίδες κατευθείαν έγραψαν για το συμβάν αυτό χωρίς όμως να αναφέρουν ότι πάνω στα καταστραμμένα κομμάτια έχουν γραφεί συνθήματα που λένε ALEVILER. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι τουρκολάγνοι στην ελληνική Θράκη, εκτός από την άρνηση της ταυτότητας του Πομάκου και του Ρωμά, αρνούνται και την ύπαρξη της Αλεβίτικης ταυτότητας στα ορεινά της Ροδόπης και του Έβρου.

Το ερώτημα της εφημερίδας μας πάντως είναι προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σταμάτη Δημήτριο: Κύριε Περιφερειάρχη θα γκρεμιστεί το παράνομο κτίσμα από τιςαρμόδιες αρχές ή στα Πομακοχώρια και τα χωριά των Αλεβιτών κάνει κουμάντο ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς;

(τεύχος 31, Ιούλιος 2009)

 

Κατηγορία: