Κατάπτυστη συμπεριφορά στο Δήμο Μύκης! Εγκληματικός εκτουρκισμός των Πομάκων…

Οι εγχώριοι πολιτικάντηδες αερολογούν και κρύβονται!

Καθημερινά, σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, γινόμαστε μάρτυρες της προκλητικής επίδειξης ισχύος από τον Τουρκικό επεκτατισμό.

Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που προκαλούν, αλλά και οι γενίτσαροι Πομάκοι, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως, καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, δεν τους θεωρεί Τούρκους!

Πόσο ανόητος και πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι ένας Πομάκος, όταν ισχυρίζεται ότι είναι Τούρκος;

Και οι Τούρκοι και οι ΄Ελληνες, γελούν με το καραγκιοζλίκι αυτό.

Υπάρχει άραγε μετρητής βλακείας, για να δούμε τι συμβαίνει;

Αναδεικνύουμε σήμερα ένα αποκρουστικό περιστατικό γλωσσικού εκτουρκισμού των Πομάκων, το οποίο έλαβε χώρα μέσα στην κοινότητα Μύκης στις 10 Ιουνίου 2013 (ώρα 9 το πρωί) και του οποίου αυτόπτης μάρτυς, ήμουν εγώ.

Ηλικιωμένος Πομάκος (80 περίπου χρόνων), πλησιάζει μία υπάλληλο του δήμου. Η κυρία του απευθύνει αμέσως το λόγο στα Τουρκικά και τον ρωτάει ποιο είναι το επώνυμό του (soyadı). Ο Πομάκος δεν ανταποκρίνεται με επάρκεια και η Βαβυλωνία ξεκινάει.

Ο Πομάκος επαναλαμβάνει ότι δεν γνωρίζει Τουρκικά, αλλά η υπάλληλος με την επιμονή ανθρώπου που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία εκτουρκισμού, αρνείται

α) να του μιλήσει στην επίσημη γλώσσα του κράτους, τα Ελληνικά, παρά την έκκληση του ηλικιωμένου

και

β) αρνείται να του μιλήσει στα Πομακικά, ενώ είναι ολοφάνερο ότι η μόνη γλώσσα στην οποία μπορεί να επικοινωνήσει με επάρκεια είναι τα Πομακικά

Τη συζήτηση την παρακολουθώ διακριτικά και όταν φθάνει σε απόλυτο αδιέξοδο επεμβαίνω, ενώ ο φίλος που με συνοδεύει αρχίζει να τραβάει σε βίντεο τη σκηνή (σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ).

Επιβεβαιώνω από τον ηλικιωμένο Πομάκο, ότι δεν γνωρίζει Τουρκικά και του ζητώ την άδεια για τη βιντεοσκόπηση. Η «τουρκόφωνη» υπάλληλος, θυμήθηκε ξαφνικά ότι γνωρίζει και ελληνικά και ρωτάει ενοχλημένη γιατί τραβάω με το βίντεο!

Το τραγικό περιστατικό είναι πιστή μικρογραφία της καταστάσεως που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Θράκη. Καρμπόν περιστατικά είχαμε αναδείξει και στο παρελθόν για το νοσοκομείο Κομοτηνής και αλλού.

Από το συγκεκριμένο προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:

Είναι ή δεν είναι επίορκος η υπάλληλος του δήμου Μύκης, η οποία παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα των πολιτών, όπως του συγκεκριμένου Πομάκου; Δεν θα πρέπει οι υπεύθυνοι (ποιοι είναι αυτοί;) να διατάξουν ένορκη διοικητική εξέταση και εάν το αποτέλεσμα είναι επιβαρυντικό να την απολύσουν αμέσως από τη θέση της; Και εάν εκτελεί διαταγές του δημάρχου Μύκης, που σφιχταγκαλιάζεται και τραπεζώνει σε καιρούς κρίσης τον Τούρκο πρόξενο, δεν θα πρέπει να κινηθούν και εναντίον του οι νόμιμες διαδικασίες;

Θα αισθανθούν επιτέλους ότι εδώ είναι Ελλάδα, ή θα συνεχίσουν με τη γνωστή σε εμάς τουρκική θρασύτητα να κάνουν ό,τι θέλουν σαν να είναι η Θράκη, γκρίζα και αμφισβητούμενη περιοχή;

Είμαστε «βέβαιοι» ότι το περιστατικό θα συγκινήσει και θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του πολιτικού κόσμου της Θράκης, από όπου κατάγεται και εκλέγεται ο νυν Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος (Έβρος), αλλά και πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι τους θα αντιδράσουν, ώστε να αποσείσουν τη βαριά κατηγορία που τους προσάπτει μερίδα του πληθυσμού, ότι, είτε από προσωπικά συμφέροντα, είτε από έλλειψη πατριωτικής συνειδήσεως, είτε από τουρκοφοβία σιωπούν/συμπράττουν στον εκτουρκισμό της Θράκης και στον εξανδραποδισμό των Πομάκων.

Είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι την ίδια αντίδραση θα έχει και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος λίγες ημέρες πριν, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, είχε κατά λέξη δηλώσει: «Οι προσπάθειες αλλοίωσης ή επιβολής συγκεκριμένης πολιτιστικής ταυτότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ στο πλαίσιο του νόμου».

Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πόσο ανεκτές είναι οι προσπάθειες αυτές από το Υπουργείο Εξωτερικών, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι θα το ενημερώσουν για το περιστατικό πριν από εμάς …

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή


Τεύχος 67, Ιούνιος - Ιούλιος 2013

Κατηγορία: