Καλώς ήρθατε στη Ζαγάλισα!    *    Η φωνή των Πομάκων    *    Η Παλαιότερη Πομακική εφημερίδα (από το 1997)    *    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΜΑΚΟΙ!    ΝΕΣΜΕ ΜΠΑΧΤΙΑΡ ΟΤΙΣΜΕ ΠΟΜΑΤΣΙ!     NE MUTLU POMAKIM DiYENE!

Θερμή παράκληση! Κατά την ηλεκτρονική αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το zagalisa.gr. Ευχαριστούμε

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: Ομιλία του Κρις Σπύρου στην Κομοτηνή. Ενημερώθηκε για το Πομακικό

 
     Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο διακεκριμένος ελληνοαμερικανός πολιτικός Κρίς Σπύρου, όπου σε ένα επιλεγμένο και ποιοτικό ακροατήριο ανέπτυξε τις θέσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ευρύτερα για το Μακεδονικό, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές των προσπαθειών του στο Λευκό Οίκο, και στις προσωπικές επαφές του με τους αμερικανούς προέδρους.
     Ως ΖΑΓΑΛΙΣΑ βρεθήκαμε στην εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση, στο τέλος της οποίας είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Σπύρου, για το Πομακικό και τον αγώνα που κάνουμε εδώ και 40 χρόνια. Έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και ζήτησε σταθερή και συστηματική ενημέρωση. Φυσικά, πέραν των άλλων, πλέον το όνομά του έχει καταχωρηθεί τιμητικά στους
παραλήπτες της εφημερίδας μας.
 
 
     Σύντομο βιογραφικό:
“O Κρις Σπύρου είναι ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα του αυτοδημιούργητου Έλληνα του εξωτερικού και επάξιος εκπρόσωπος μιας από τις δυναμικότερες γενιές του Ελληνισμού που με τη δράση και την προσωπικότητά τους σήκωσαν την Πατρίδα ψηλότερα ενώ συνέβαλαν στη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων όταν σε δύσκολες στιγμές για το τόπο οι … λαοφιλείς « εκπρόσωποι» των Ελλήνων σφύριζαν κλέφτικα!»
     Έφυγε από την Ελλάδα το 1956, στα 13 του χρόνια, για τη Νέα Υόρκη. Οι σπουδές Πολιτικών Επιστημών, έθεσαν τις βάσεις για μία εντυπωσιακή πολιτική πορεία. Εξελέγη βουλευτής, πρόεδρος του Σώματος των Εκλεκτόρων, πρόεδρος του κόμματος των Δημοκρατικών κ.ά.
     Πτυχιούχος του Saint Anselm College, New Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Goddart College, Vermont. Έδωσε διαλέξεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και στο Harvard. To 1969 διορίζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Νίξον, σύμβουλος επιτροπής Λευκού Οίκου και μια χρονιά αργότερα εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire. Από το 1974 ως το1984 εκλέγεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή της Πολιτείας του Νιού Χάμσαιρ. Το 1984 λαμβάνει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κατέρχεται στις εκλογές ως Υποψήφιος Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, Το1994 εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα. Το 2000 εκλέγεται εκλέκτορας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.