Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Δεν το πιστεύουμε… Τούρκικα προϊόντα στον Ελληνικό Στρατό στη Θράκη!

Το θέμα της τουρκικής οικονομικής διείσδυσης δεν είναι καθαρά οικονομικό. Είναι πολιτικό και αποτελεί πτυχή του τουρκικού εθνικισμού. Η πλημμύρα τουρκικών προϊόντων στην αγορά της ελληνικής Θράκης συνιστά Δούρειο Ίππο της Τουρκίας προκειμένου να διεισδύσει πολιτικά στην περιοχή. Τα φθηνά τουρκικά προϊόντα (αμφίβολης ποιότητας και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία όπως έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας) έχουν γεμίσει εντός και εκτός Θράκης την ελληνική αγορά καταστρέφοντας ελληνικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Ειδικότερα, για την ελληνική Θράκη, η Ζαγάλισα μέσα από συνεχή δημοσιεύματα έχει αναδείξει τον ρόλο της Τράπεζας Ζιραάτ που με διάφορους τρόπους περιφρονεί τους νόμους του ελληνικού κράτους (όπως τη μη ανάρτηση της σημαίας στις εθνικές επετείους, ως όφειλε).

Δυστυχώς, έχουμε γράψει και παλιότερα, ότι διάφοροι υπεύθυνοι σε δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν με βάση το συμφέρον της πατρίδας τους, αλλά έρχονται σε συμφωνίες ακόμα και με επιχειρηματίες γκρίζους λύκους προκειμένου να κερδίσει λίγα ευρώ η δημόσια επιχείρηση στην οποία ανήκουν.

Ως Ζαγάλισα, έχουμε επανειλημμένα επαινέσει (και ιδίως ο εκδότης μας, ο κ. Ιμάμ Αχμέτ) τον ελληνικό στρατό για την προσφορά του στους μουσουλμάνους πολίτες και ειδικότερα στους Πομάκους και τα Πομακοχώρια.

Θεωρούμε ότι οι καταγγελίες που μας έχουν γίνει ότι ο ελληνικός στρατός στη Θράκη προμηθεύεται σαπούνια Τουρκίας, μάρκας Damla, με έδρα το Αϊδίνιο, ενώ μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση, είναι ένα διαχειριστικό λάθος που γρήγορα θα διορθωθεί. Όπως επίσης δημιουργεί αλγεινή εντύπωση το θέαμα να μπαίνει κανείς σε στρατόπεδα της ελληνικής Θράκης και να βλέπει τουρκικά κλιματιστικά Beko να κρέμονται από τα κτίρια. Ποια είναι τα μηνύματα που περνάνε τέτοιου είδους ατυχείς κινήσεις στο στράτευμα ή στους μουσουλμάνους στρατιώτες;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός να στηρίζει την οικονομία του Αϊδινίου και να μην θέλει να στηρίξει την τοπική ελληνική οικονομία.

Οι μεγάλοι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι χορηγοί του τουρκικού στρατού και υποστηρικτές του τουρκικού εθνικισμού μέσα από τις διάφορες μορφές του (κεμαλισμός, Φετουλάχ Γκιουλέν κ.α.).

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιου είδους λάθη έχουν γίνει εκ παραδρομής και ότι θα διορθωθούν σύντομα!

Τεύχος 69, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2013